top of page
Wave

Deze pagina geeft u een indruk van de omgeving.

Er is nog veel meer te beleven ,we hebben  documentatie beschikbaar.

DSCF5030.jpg
slakken3 2012-04-15 20;39;41 (Full).gif

Te voet

Dit zijn de idylische plekken die u op een wandeling kunt aantreffen

DSCF4636.jpg

Op de fiets

De omgeving is glooiend en hier en daar ook wel stijl. De hoogte verschillen zijn ca 50 meter tot 200 meter . De elektrische fietsen hebben geen moeite met de fiets tochten die onze gasten ondernemen

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little
more about you.

DSCF4796.jpg

Met de auto

Met de auto heeft u een wat groter bereik op een dag waardoor er heel mooie dagtrips te maken zijn. 

bv. de Richard leeuwenhart route langs de mooie kastelen een toer door een schitterende omgeving

blauwe water 006.jpg

Brantôme

Een heel gezellige plaats gebouwd rondom een abdij. De abdij is gebouwd van de kalksteen die achter de abdij in de berg zat. De ruimten die hierdoor ontstaan zijn in de grotten worden nu gebruikt voor o.a. winkels. Er is daar een ruimte die gebruikt wordt door en bekende glasblazer die mooie kunst-objecten maakt. Een Kano vaart of een rondvaart is mogelijk. 

DSCF4720.jpg

Périgeuex

Deze stad van vooral muziek en dans kunstenaars is 

vanwege de gezellige sfeer een dagdoel. Er is vaak een uitgebreide markt en in de zomer veel straat uitvoeringen. Ook een rondwandeling met of zonder gids in de oude stad is aan te bevelen.

Wave
DSCF3580.jpg

Piegut-pluviers

Deze plaats ligt op ongeveer 7 km vanaf Petits-fours

elke woensdag is er een grote gezellige markt met locale producteurs en ambachten. Heerlijk markt sfeer met vele hoorbare talen. De markt is met een wandeling te combineren.(voor de geoefende wandelaar)

DSCF4706.jpg
DSCF4715.jpg
DSCF4705.jpg

sOuradour sur glane 

History[edit]

Main article: Oradour-sur-Glane massacre

The original village was destroyed on 10 June 1944, when 642 of its inhabitants, including women and children, were massacred by a company of troops belonging to the 2nd SS Panzer Division Das Reich, a Waffen-SS unit of the military forces of Nazi Germany. A new village was built after the war on a nearby site, but on the orders of the then French presidentCharles de Gaulle, the original has been maintained as a permanent memorial. The Centre de la mémoire d'Oradour museum is located beside the historic site.

Personalities linked to the commune[edit]

  • Robert Hébras, born on 29 June 1925 in Oradour-sur-Glane; one of the six survivors of the Oradour-sur-Glane massacre on 10 June 1944.

  • Jean-Claude Peyronnet, (1940–), French politician, creator of the Centre of the Memory of Oradour-sur-Glane.

  • Sébastien Puygrenier began his football career at US Oradour-sur-Glane where his father and his uncles played

  • Didier Barbelivien, French singer-songwriter, pays tribute to Oradour by his song "Les amants d'Oradour".

Rochechouart_clocher_tors.jpg
DSCF4796.jpg

Rochechuart

Op het grondgebied van deze gemeente vinden we de resten, aanwijzingen van een meteorietinslag 200 miljoen jaar geleden. De gedraaide toren is een tartariaanse bouwstijl en zou bedoeld zijn om magnetisme van de aarde om te zetten in energie

DSCF4643.jpg

Aubeterre

De kerk in het dorp is kunsthistorisch interessant maar de meest indrukwekkende bouwsel in Aubeterre sur Dronne is de kerk die is gebouwd in een rots. Eigenlijk is hij niet gebouwd maar slechts uitgehakt.  In het zuidwesten van Frankrijk zijn er wel meer. Zo is er een ondergrondse kerk in Saint Emilion en een uitgehakte kapel in Mortagne-sur-Gironde. Daarnaast zijn er nog veel kerken die half zijn uitgehakt uit een rots zoals in Rocamadour.

nontron 014.jpg
Oude spoorrails in Nontron

Nontron

Nontron is een van de grotere plaatsen in de omgeving. Goed voor het doen van de boodschappen maar ook een geweldige stad om te verkenen. De oude spoorrails die nu als wandelpad dienst doet. De tuin met kunst  en het messen museum 

bottom of page